Mas Sorder, Terres Cavades i Budallera tiren endavant

L'equip de govern de Tarragona ha presentat aquest dimecres el Pla d'Ordenació Urbanística que ha de regir el creixement de la ciutat les pròximes dècades.

La principal diferència entre el document que defensa el PSC i l'avanç del POUM que va tramitar Esquerra Republicana, té a veure amb el creixement urbanístic cap a Llevant.

El pla recupera el sòl urbanitzable als àmbits de Mas d'en Sorder, Terres Cavades i Budellera que havien quedat enterrats pel Govern Ricomà.

Es tracta, però, d'àrees urbanitzables redimensionades respecte al POUM del 2013 que va tombar la justícia. L'executiu local ha presentat el POUM als grups municipals i té la confiança que el ple li donarà llum verda.

COM ES CREIXERÀ PER LLEVANT?

A la Vall del Llorito s'afegeixen una quarantena d'hectàrees urbanitzables, a la Budellera 13 i a Mas d'en Sorder una desena. En aquest últim cas, també es recuperen 37 hectàrees de zona verda, així com el projecte de l'hotel.

El govern local treballa amb la Generalitat per assegurar que aquests plans urbanístics no entrin en conflicte amb la política de sòls no sostenibles que afecta una vuitantena de sectors de creixement del Camp de Tarragona.

UN NOU BARRI AL FRANCOLÍ

Una de les grans apostes del POUM és la de recosir Tarragona. En aquest sentit, el trasllat de CLH a la Laboral hi tindrà un paper clau, ja que permetrà construir un barri nou al polígon Francolí.

En aquesta nova zona, l'equip de govern vol que s'hi ubiqui habitatge, un hub tecnològic i una nova estació de tren.

BARRI_FRANCOLI.jpg

L'objectiu és que el riu sigui un element de connexió urbana amb més ponts per a vianants i que l'Horta Gran jugui un paper similar com a gran zona verda agrària. En aquest sentit, el POUM recupera unes 300 hectàrees per a zones verdes respecte al pla del 2013.

El pròxim pas és sotmetre aquest document a l'aprovació inicial del ple, que, finalment, s'haurà d'ajornar fins a principis de 2025. Aquest fet obligarà el consistori a demanar una pròrroga de la vigència de les normes urbanístiques provisionals