Esquerra, CUP i PDeCAT portaran al ple de Tarragona 'l'onada repressora de l'Estat'

Esquerra, CUP i PDeCAT volen forçar el posicionament del consistori tarragoní davant l’onada repressora, diuen, de l’Estat Espanyol. En el proper ple presentaran una moció conjunta en què es reclamarà la llibertat dels presos polítics, el retorn dels exiliats i es condemnarà la resposta repressiva de l’Estat contra l’independentisme.

Exigir la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats. Són dos dels punts d’acord d’una moció que Esquerra, PDeCAt i CUP sotmetran a debat al proper ple de l’Ajuntament de Tarragona.Un moció que busca al posicionament del consistori tarragoní en defensa dels drets i llibertats que, adverteixen els impulsors de la moció, l’Estat espanyol està vulnerant de forma sistemàtica.

La moció, de fet, demana explícitament que el consistori denunciï la vulneració de drets i llibertats polítics i personals que exerceix l’Estat i la manca de divisió de poders. Al mateix temps, defineix com a repressora l’actuació de l’Estat. La moció també insta els estaments europeus i la justícia internacional que intercedeixi, al temps que reclama el suport explícit de l’Ajuntament als Comités en Defensa de la República.