El MNAT tanca les seves portes per viure una gran transformació

Cap de setmana de comiat al Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, que tanca les seves portes a la Plaça del Rei durant els porpers quatre anys per sotmetre's a una renovació integral. Centenars de persones van passar per les seves instal·lacions durant tot el cap de setmana

Més de 1.500 persones han aprofitat aquest passat cap de setmana per acomiadar-se, de l'actual seu del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona a la plaça del Rei, que, després de prop de 60 anys, veurà com canvia de manera radical el seu interior mitjançant unes obres que es preveu s'allarguin durant els propers quatre anys.

D'aquesta manera, aquest dilluns ha començat la primera fase dels treballs de condicionament i modernització de les instal·lacions. Un període de temps durant el qual la major part de les col·leccions seran traslladades temporalment als magatzems del MNAT per a la seva conservació i restauració, mentre que una selecció de peces s'exposarà al Tinglado 4, al Moll de Costa del Port de Tarragona. Serà aquí on el Museu continuarà la seva activitat, que no s'aturarà durant el propers quatre anys.

La primera fase de les obres que ha començat aquest dilluns contempla les obres de condicionament arquitectònic i climatització a càrrec del Ministeri de Cultura amb un pressupost 4 milions d'euros. A més, la Generalitat s'encarregarà de traslladar i restaurar les peces exposades.