Els funcionaris de presons, en peu de guerra

Els funcionaris de presons, en peu de guerra. Els treballadors de Mas d'Enric han tallat des de primera hora del matí els accessos al centre penitenciari. No ho han fet sols, perquè han rebut el suport de funcionaris vingut d'altres presons d'arreu del país. De fet, els talls s'han repetit a la resta de centres penitenciaris de Catalunya.

La mort d'una cuinera el passat dimecres a mans d'un pres amb ganivet, condemnat també per homicidi amb arma blanca, ha suposat un abans i un després. Els funcionaris diuen que fa temps que estan al límit i reclamen millors condicions, però ara asseguren que s'ha creuat una línia vermella.

CONDICIONS I DIMISSIONS

 preso

Demanen més personal, més mitjans, dotar millor les infraestructures o que els funcionaris tinguin més reconeixement. També que se'ls reconegui com a agents de l'autoritat.

Més enllà dels reclams laborals, també demanen conseqüències polítiques. Els funcionaris exigeixen la dimissió de la consellera de Justícia, Gemma Ubasart; del director general de presons, Amand Calderó; i de Francisco Romero, director de Mas d'Enric

UBASART NO DIMITEIX

Amb tot, la consellera Ubasart ha comparegut per donar explicacions i per cridar a un retorn al normal funcionament de les presons. No ha presentat la dimissió, tal com se li demanava. Ubasart, que aquest divendres no s'ha pogut reunir amb els sindicats perquè aquests no s'han presentat, ha demanat comparèixer al Parlament la setmana vinent.