El Santfeliuenc, l'últim tren cap a la salvació directa

L'Ibersol Club Bàsquet Tarragona havia fet el més difícil després d'un inici desastrós de temporada. L'arribada de Jorge Serna a la banqueta va esperonar l'equip i els de blau van encadenar cinc victòries consecutives a casa, recuperant opcions reals de permanència. El 17 de febrer, a la jornada 20, el sisè triomf seguit al Serrallo estava a punt d'arribar. La lesió de David Fernández, però, ho va canviar tot. No només per la pèrdua del base i capità, sinó pel cop moral que va suposar.

MALA RATXA EN EL PITJOR MOMENT

Des d'aleshores, el CBT no aixeca cap. Va perdre a la pròrroga un partit que tenia guanyat contra el Palmer. Abans d'aquell duel, els tarragonins eren dotzens i tenien la salvació directa a una victòria i estaven en zona de play-out. Tres jornades i tres derrotes després, els rivals s'han espavilat i els de Jorge Serna tornen a ser últims.

La salvació directa és a tres victòries i el play-out a dos. Tot això amb només quatre partits per endavant. La primera final, aquest dissabte, a la pista del Santfeliuenc, que mira al play-off i al descens a la vegada.

MOLT POC MARGE

Amb quatre partits per davant, què ha de fer el CBT per salvar-se? El més fàcil de dir i el més complicat de fer és guanyar-ho tot. Si el CBT guanya a Sant Feliu i l'Alginet perd a Salou, el play-out serà a un sol partit amb tres per jugar; si es perd a Sant Feliu, s'acaben les opcions de salvació directa. Així, si l'Alginet guanya, els de blau, amb l'average a favor, haurien de guanyar-ho tot i els valencians perdre-ho tot. Si els tarragonins perden i l'Alginet també, el play-out continuarà a dos partits.