Familiars de Rodrigo Knafo demanen l'exhumació per saber com va morir

La família de Juan Gabriel Rodrigo Knafo vol saber com va morir el jove aquell 5 de març de 1976, durant les protestes a Tarragona contra la massacre policial de Vitòria 2 dies abans. Volen determinar les causes de la mort abans que s’arribi al 50 aniversari d’aquells fets tràgics. Segons el relat oficial, Knafo va caure del terrat d’un edifici del carrer de la Unió per motius desconeguts.

La família continua sospitant que, durant la persecució policial, el manifestant va rebre l’impacte d’una bala i va caure al buit. Critiquen, a més, que de relats oficials ni ha hagut moltíssims, per això, insisteixen que cal l’ordre judicial per exhumar-ne el cos i determinar les causes reals amb els mètodes científics.

UNA MOCIÓ DEL 2016

Ja el 2016, amb el govern socialista de Ballesteros, el ple municipal va aprovar una moció per esclarir-ne els fets: la família explica que el gabinet jurídic va iniciar els tràmits, però que el procés va acabar en sec. El consistori diu que no hi té competència, però que hi ajudarà tant com pugui.

Familiars i institucions van recordar a Knafo aquest diumenge amb una ofrena floral al portal 7 del carrer de la Unió, allà on va caure des del terrat d’aquest edifici el març del 76 i on ara se’l recorda amb un memorial democràtic.