El Teatre Tarragona fa 100 anys amb un mural que combina tradició i modernitat

El Teatre Tarragona fa cent anys i el mural 'Urbis, cultura et mutatio' del Rey de la Ruina commemora aquesta celebració. L'obra està basada en l'escultura Medea de William Wetmore, que parla de la rebel·lió femenina davant de la maternitat i l'heterosexualitat obligatòria i compulsiva.

Aquest mural s'emmarca en el projecte 'Murs que parlen' que impulsa la regidoria de Joventut i que serveix per dignificar entorns degradats de la ciutat i dona projecció a artistes d'arreu.

mural teatre tarragona

La proposta d'El Rey de la Ruina barreja el llenguatge clàssic amb els llenguatges típics de l'art urbà com poden ser el graffiti o les plantilles.

L'obra, ha anat acompanyada d'una composició del músic tarragoní Roger Conesa. Una melodia que busca generar un diàleg amb la part plàstica del mural i que quedarà relligada a aquest per sempre gràcies a un QR.

El projecte 'Murs que parlen' fa 15 anys que està en marxa i s'ha materialitzat en la realització d'una trentena de murs que han donat visibilitat a artistes locals, nacionals i internacionals.