Salt endavant en la formació gràcies a un nou simulador pediàtric

Simular afectacions greus de salut en pacient pediàtric i poder treballar-les d'una manera continuada i tantes vegades com sigui necessari. Això és el que permet el nou simulador pediàtric del qual disposa des de fa un parell de mesos l'Hospital Joan XXIII. Gràcies a aquest, el personal resident pot afrontar situacions greus sense la pressió afegida d'un cas real.

Per a poder comptar amb una experiència docent global, la sala on està situat el simulador disposa d'un sistema de càmeres que permet tant controlar des de l'exterior l'exercici com poder-lo comentar amb posterioritat per part dels participants.

L'hospital ja disposava d'un simulador similar en una versió adulta. Amb el nou aparell, es poden treballar afectacions específiques en infants, que presenten reaccions i complicacions diferents.

D'aquesta manera, l'hospital tarragoní es converteix en un dels pocs de l'Estat que disposa d'un simulador d'aquest tipus en propietat, gràcies a l'aportació econòmica de la Fundació PortAventura.