El ministre d'Agricultura detalla, des de Tarragona, el full de ruta contra el canvi climàtic

Visita del ministre d'Agricultura, Luis Planas, a Tarragona en el marc d'una trobada del sector agroalimentari cooperatiu europeu. El fòrum, que ha comptat amb més 250 joves empresaris del sector, ha posat el focus en el relleu generacional i el paper de les cooperatives agrícoles i ramaderes.

Més enllà d'això, Planas ha abordat la problemàtica de la sequera i els efectes del canvi climàtic sobre les explotacions. Calcula que Europa haurà destinat 1.400 milions d'euros enguany a pagar les assegurances agràries.

És per això, que la Comissió Europea ja treballa en les línies mestres que han de servir per pal·liar les conseqüències de l'emergència climàtica. En aquest sentit, l'Estat destinarà 2.200 milions d'euros fins al 2026, 140 dels quals a Catalunya, per millorar el rec agrícola.

Cooperativa 2023

D'altra banda, Planas ha defensat que les cooperatives són l'espina dorsal de l'agroalimentació europea representant dos terços del producte final. A més, assegura que el cooperativisme contribueix al progrés de les zones rurals i del futur dels joves.

La trobada de les cooperatives europees a la demarcació de Tarragona s'allargarà fins aquest divendres, quan els assistents visitaran conreus d'arròs de Terres de l'Ebre.