Descobrir l'atletisme tard i ser subcampió d'Europa als 50

Poc s'imaginava en Juan Carlos Herrera, quan era més jove i practicava esports com futbol o boxa, que acabaria sent subcampió d'Europa al cap d'uns anys. De fet, quan ja en té 50. Ho va aconseguir fa deu dies a Pescara, Itàlia, però no de futbol, ni de boxa, sinó d'atletisme. Concretament, aquest vila-secà, membre del Club Atletisme Tarragona, es va penjar la plata en decatló de categoria M50, una disciplina que agrupa una desena de proves diferents en dos dies.

Tot plegat en un Campionat d'Europa Màster que li va anar rodó. L'èxit li ha arribat a una edat ja poc esperada i una mica per atzar, i és que en Juan Carlos va descobrir l'atletisme fa relativament poc; va ser fa set anys, quan va apuntar la seva filla al Club Atletisme Vila-seca.

UN ÈXIT INESPERAT

D'alguna manera, l'atletisme va arribar a la vida de Juan Carlos Herrera sense anar-lo a buscar, però ha acabat sent un gran descobriment. Tot i cenyir-se durant dos anys a una preparació específica per a l'Europeu màster, l'atleta no esperava tan bona puntuació, sinó que tenia programats els fruits per l'any vinent. Queda clar que, de talent, n'hi ha; a en Juan Carlos li quedarà el dubte si va començar massa tard.

Herrera encara té corda per davant. Confessa que li agraden totes les disciplines, però que té pendent de fer marca en martell, martell pesat i marxa. Amb tot, a l'horitzó hi ha dos grans atractius: al març, l'Europeu de pista coberta a Polònia i, a l'agost, el Mundial a Goteborg.