×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 367

Tots els centres de secundària tindran la seva infermera

Durant aquest curs, tots els centres de secundària tindran la seva pròpia infermera de referència. Fins ara, només 7 de cada 10 centres disposaven d'una figura com aquesta. Així ho preveu el Departament de Salut en l'aplicació del programa Salut i Escola. Un d'ells és l'Institut Escola L'Arrabassada qui ja va introduir aquesta figura el curs passat amb l'objectiu d'oferir suport físic i emocional al seu alumnat.

El programa preveu entre dues i tres hores de consulta a la setmana. En el cas dels centres d'educació especial o ubicats en zones de vulnerabilitat, aquesta franja s'ampliarà fins a les quatre hores. Tot plegat per atendre dubtes i preocupacions que passen, en més d'un 30% dels casos, per qüestions vinculades a la salut sexual, emocional o alimentària dels adolescents.

El programa inclou una prova pilot que porta per nom Escoles Resilients i en la qual hi participen cinc centres del Camp de Tarragona. Amb aquesta iniciativa es vol fomentar les actituds resilients per prevenir trastorns mentals. En termes globals, el Departament té previst desplegar el programa en la totalitat de centres de primària al llarg dels pròxims tres anys.