×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 367

Arrenca Santa Tecla malgrat la pluja amenaçadora

La primera tarda de festes arrencava sota un cel amenaçador, després de tot un dia plujós. Malgrat això, els núvols han donat treva i l'escenari de la plaça de la Font ha pogut acollir el primer gran acte de la Festa Major de Tarragona: la Crida.

Tal com marca el protocol, el toc d’obertura per la Cobla de Ministrers del Consell Municipal ha indicat l'inici de l'acte que ha culminat amb l'entrega de més d'una quarantena de cartells de les festes d'ara fa 25 anys als teclers i tecleres d'honor. No hi ha faltat tampoc el Ball d’Homenatge al Perpetuador i a les Tecleres i els Teclers d’Honor, de la mà de l’Esbart Santa Tecla.

El protagonista de la jornada, però, ha estat Salvador Fà, el perpetuador de les festes d'enguany. Aquest veí, estretament vinculat al sorgiment i preservació del Seguici Festiu, ha pres l'escenari per subratllar que en qüestió de 40 anys, el Seguici ha passat de dos balls de bastons al que és avui dia. Fà també ha volgut reivindicar la tasca que fan els tècnics municipals de cultura i els membres i músics dels diferents balls.

El seu parlament ha anat seguit de l'esclat dels Onze Morters de Santa Tecla i la primera tronada de festes, a càrrec de la pirotècnia Martí de Burriana, guanyadora del darrer Concurs Internacional de Focs Artificials de Tarragona. Amb un gran esclat d'eufòria col·lectiva ha culminat la Crida, amb què s'inauguren, oficialment, les festes de Santa Tecla 2023.