×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 367

La veu dels més vulnerables pren el Mèdol

La nova exposició que acull el Centre d'Arts Contemporànies va néixer a Tarragona fa una dècada de la mà de l'Unai i la Gabriela, els dos integrants del col·lectiu artístic CaldodeCultivo. Durant aquest temps, han explorat el món plegats i han conegut, en pell pròpia, l'experiència de diferents col·lectius que viuen oprimits i amenaçats per la seva condició.

Ara, la parella ha convertit aquest viatge en una mostra que planteja exemples de com la creació artística pot prendre partit i ajudar a combatre la intolerància, en un moment en què els discursos xenòfobs, feixistes i reaccionaris guanyen terreny en moltes democràcies europees.

"Exercicis de resistència" barreja diferents disciplines i formes d'expressió. Per als seus creadors, és una manera de contrapropaganda al servei de moviments assetjats per totes les formes de violència. L'exposició es podrà veure al Mèdol fins al 3 de setembre. És una proposta molt especial per als responsables del centre cultural, ja que en aquesta ocasió programa un projecte cuinat al territori.

Juntament amb Mèdol, CaldodeCultivo està preparant l’edició d’un llibre que veurà la llum a final d'any. Més enllà de la documentació i el context i la motivació de cada projecte, el llibre incorpora al relat assajos crítics i relats de persones reconegudes en la recerca en arts i ciències socials.