×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 367

Esquerra vol unes pensions a l'alça

Esquerra Republicana defensa la viabilitat del sistema públic de pensions. Un sistema, però, que per als republicans necessita canvis i millores. Proposen reduir les penalitzacions a persones amb llargues carreres professionals cotitzades que, al final de la seva vida laboral, s'han quedat sense feina.

Des de la formació, també es vol posar remei a les llacunes de cotització que pateixen majoritàriament dones quan han d'apartar-se temporalment del seu treball per tenir cura dels fills. En aquest sentit, el sistema públic cobriria fins a 84 en lloc de les 48 mensualitats actuals. Des d'Esquerra afirmen que defensaran el sistema a capa i espasa a la Cambra Baixa i celebren haver aconseguit, en col·laboració amb altres formacions, la revalorització de les pensions d'acord amb l'IPC.

En la mateixa línia, el cap de llista d'Esquerra al Congrés reclama més eficiència en l'atenció al públic de les oficines de l'Institut Nacional de la Seguretat Social a Tarragona. Un servei, diu, que no funciona correctament. Els republicans celebren haver aconseguit la jubilació anticipada de col·lectius com els Bombers i prometen treballar a favor d'una cotització més personalitzada segons els ingressos dels autònoms.