El pregoner de la Setmana Santa de Tarragona aposta per la modernització

Tot i que ja fa uns dies que s’estan portant a terme diversos actes de Setmana Santa a Tarragona ahir es va donar el tret de sortida oficial amb el pregó. L’encarregat de pronunciar-lo va ser Adolf Quetcuti que va demanar apostar per una Setmana Santa tarragonina renovada. Aquest cap de setmana però ens ha deixat altres actes destacats els anem a repassar.

És el president de la Confraria de Sant Magí Màrtir, Adolf Quetcuti va ser l’encarregat de pronunciar el pregó de la Setmana Santa de Tarragona d’aquest any. Davant de totes les agrupacions i associacions que formen la Setmana Santa Quetcuti va demanar renovar els diversos actes de la Setmana Santa, com mirar d’escurçar la processó del Sant Enterrament. Pel pregoner és necessari que les noves generacions participin més de totes les activitats.

Aquest acte que dóna oficialment el tret de sortida als actes de la Setmana Santa tarragonina va finalitzar per segon any amb una trobada de les bandes tarragonines que van fer ressonar la Plaça de la Font.
I el Serrallo va acollir com sempre el primer Via Curcis de la Setmana Santa. La pluja no va espatllar aquesta processó on hi participen les dues confraries del barri mariner, el Gremi de Marejants i la Confraria de Pescadors. Desenes de tarragonins van poder contemplar les tres imatges de la vida de Jesús, el Sant Sopar, el Sant Enterrament i la Presa de Jesús, que sortia en processó per primera vegada des de la seva restauració i ampliació.

Aquest cap de setmana es van presentar els últims opuscles de la Setmana Santa, és el cas de la confraria del Cristo del Buen Amor que enguany celebra el seu 25è aniversari o la Germandat de Nostre Pare Jesús de la Passió que aquest any celebra els 75 anys que els seus aspirants van sortir en processó per primera vegada.