Més de 500 persones viuen l'entrega dels Premis Ones Mediterrània

Un any més, Tarragona va acollir els Premis Ones Mediterrània, organitzats per Mare Terra Fundació Mediterrània. Més de 500 persones es van acostar al Teatre Metropol i 100 més van seguir la gala en directe.

La gran novetat d'enguany va ser els Premis Ones del Comitè Espanyol de la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura. Aquest es va lliurar als agents forestals i mediambientals per la seva tasca de prevenció d'incendis. Els encarregats de recollir el guardó va ser l'Associació Espanyola d'Agents Forestals i Mediambientals (AEAFMA) .

El científic Fernando Valladares va recollir el Premi Ones Mare Terra. Aquest va reclamar actuacions col·lectives per intentar frenar l'emergència climàtica actual. Qui també van fer un reclam van ser les guanyadores del Premi Ones de la Red Internacional de Escritores por la Tierra (RIET). Aquest es va atorgar a Cuerdas (2022), un curtmetratge dirigit per Estibaliz Uressola.

Per la seva banda, el Premi Ones Sirusa se'l va emportar el bomber Marc Castellnou per la seva divulgació al voltant dels incendis forestals i el Premi Ones EFE Verde el va recollir el president.

PREMIS QUE ES QUEDEN A CASA

La gran notícia de la nit va ser el guardó que es va atorgar al Club Deportiu La Floresta de Tarragona. Amb el premi Ones Compromís Social es reconeix així la tasca integradora que ja fa anys que estan duent a terme. Aquest guardó no va ser l'únic que es va quedar aquí a la ciutat. El premi Ones Mediterrània Atlàntic es va lliurar a la Cova Urbana de Tarragona. El Premi Ones Bosque Habitado el van recollir Miriam Campos i Sonia Gallego en representació de "Teachers for Future Spain". Dalt de l'escenari no van deixar escapar l'oportunitat i van aprofitar l'ocasió per reivindicar la importància de l'educació ambiental.

NIT DE RUMBA

Un dels moments més alegres de la nit va ser quan es va entregar el reconeixement Ones Mediterrània al Peret i al Chancho, creadors de la rumba catalana per la seva labor social. L'actuació de "Sabor de Gracia" va fer aixecar de la cadira tots els assistents. Amb actuació de Jesús Blanco del Tablao Flamenco de La Herreria de Tarragona es va posar punt final a una nova edició dels Premis Ones, uns premis que ja es preparen per celebrar els seus trenta anys de vida.