Alumnes de Sant Pere i Sant Pau creen objectes per ajudar els usuaris de La Muntanyeta

L'anomenat Projecte Hèlix ha portat als alumnes de l'Institut de Sant Pere i Sant Pau a pensar, dissenyar i executar diversos insturments per a millorar la qualitat de vida dels usuaris del Centre de Paràisi Cerebral de La Muntanyeta.

Aquest és el moment que els alumnes de l'Institut de Sant Pere i Sant Pau participants en l'anomenat Projecte Hèlix, comproven de primera mà com els seus dissenys realitzats gràcies a les impressores 3D que també han creat ells mateixos,, s'adapten a les necessitats dels usuaris del centre de Paràlisi Cerebral de La Muntanyeta. Així ha finalitzat aquest divendres la fase inicial d'aquest projecte, impulsat per la Fundació Tarragona Smart Mediterranean City i en que han participat una dotzena d'alumnes.

Aquests han creat instruments com un cobert adaptable, un got o una plataforma per a permetre als usuaris de La Muntanyeta escriure i dibuixar directament sobre paper. Tot un seguit de necessitats que han descobert en les darreres setmanes gràcies a diverses visites al centre i que han donat uns resultats fins i tot per damunt de les expectatives dels propis alumnes.

Un projecte de conjunció entre tecnologia i valors socials molt ben valorat tant des la Fundació Smart City com des de La Muntanyeta, que posen en valor la tasca feta per adaptar les noves tecnologies a les necessitats específiques dels usuaris.

Un projecte que des de la Fundació Smart City es presentarà per a l'obtenció de Fons europeus que en garanteixin la continuïtat i la seva possibles expansió en un futur.