Tarragona aprova inicialment el mapa acústic que ha de resoldre els problemes de soroll

L'Ajuntament de Tarragona ha aprovat aquest divendres al Ple amb el vot a favor de la majoria de grups el Mapa Acústic de la ciutat, l'eina que quan es desenvolupi, amb un pla d'actuació, permetrà resoldre les principals problemàtiques veïnals relacionades amb el soroll. Un document que tracta tant els efectes de les vies de circulació, com la indústria o els locals d'oci.

La instal·lació de pantalles acústiques a les carreteres que envolten Tarragona i que passen prop de zones habitades és una de les mesures per evitar problemes veïnals causats pel soroll. Mesures com aquesta, però també canvis de paviment de carrers o limitacions a terrasses, podran ser planificades en altres punts de la ciutat a partir del Pla Estratègic que s'haurà de desenvolupar quan s'aprovi definitivament el Mapa Acústic de Tarragona. Aquest divendres el Ple Municipal l'ha aprovat inicialment, i ara hi haurà un any d'exposició al públic perquè tothom pugui dir-hi la seva.

Cap grup ha votat en contra, mentre Esquerra i la CUP s'han abstingut. Els cupaires,  perquè consideren que el termini d'exposició al públic és massa curt i l'execució no ha estat correcta. Els republicans, pels terminis previs a la votació del mapa i per algunes mancances que hi han detectat. El Partit Democrata també ha demanat que s'estudiï el cas dels veïns de Parc Francolí, que no han estat inclosos al mapa, i així s'ha compromès l'alcalde. Això en un Ple que ha començat aprovant amb l'única abstenció d'Esquerra presentar el recus de cassació a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contrària a l'aprovació del POUM arran del recurs de l'empresa CLH pel seu trasllat de l'actual ubicació, i que afecta tot el Pla General.