La CUP es querella contra el regidor d'Urbanisme per la Budellera


La CUP ha presentat una querella contra el regidor d'Urbanisme de Tarragona, Josep Maria Milà, per la tramitació del pla parcial de la Budellera. El jutjat l'ha admès a tràmit i haurà de declarar com a investigat. Segons l'equip de govern, la querella no té cap fonament. És una mostra més de la tensió creixent entre el govern i la CUP a l'Ajuntament de Tarragona.

Fa dues setmanes la CUP va presentar una querella contra el regidor d’Urbanisme de Tarragona Josep Maria Milià i el constructor José Luís García per la tramitació del Pla Parcial 24, conegut com la Budellera que ha estat acceptada aquesta setmana. Per això hauran d’anar a declarar com ainvestigats davant del jutjat d’instrucció 1 de Tarragpna. Els cupaires havien iniciat una investigació sobre la tramitació d’aquest pla a la recerca de possibles irregularitats per determinar quina havia estat la participació de Milà en tot el procés administratiu. Volien conèixer si hi havia hagut alguna incompatibilitat, ja que Milà havia participat en el projecte abans de ser regidor i ara és el seu fill qui encapçala l’equip d’arquitectes d’aquest projecte que recordem preveu uns 4 mil habitatges a la zona de Llevant.

L’equip de govern, a través d’un comunicat, ha explicat que ha facilitat al jutge tota la documentació de l’expedient que ha estat requerida. Asseguren que dóna total suport al regidor Milà davant d’una ofensiva que qualifiquen d’inexplicable. El govern diu que la denúncia presentada per la CUP no té cap mena de fonament i acusen la CUP de voler bloquejar el govern de la ciutat.

Tot això arriba en un moment de tensió entre el govern de Tarragona i la CUP. Dilluns el Ple de l’Ajuntament es portarà el cessament de la portaveu de la formació, Laia Estrada. Una proposta que arriba després d’un informe del secretari municipal que declara incompatible la sentència del Cas Bershka que afecta Estrada, amb el seu càrrec públic. Els cupaires titllen d’esbiaixada la interpretació que en fa el secretari municipal i recorden que la resolució del jutge no diu que hagi d’abandonar com a regidora.