Un informe sobre el cessament de la regidora Laia Estrada, al ple

El futur de la portaveu de la CUP a l'Ajuntament de Tarragona, pendent de l'aplicació de la sentència del cas Bershka. L'equip de govern considera que la sentència que la condemna a 3 mesos de presó és incompatible amb l'exercici de regidora de l'Ajuntament. Dilluns, l'alcalde presentarà al ple la proposta d'incompatibilitat, en base a un informe del secretari municipal. La CUP ho considera una persecució política.

El ple de l’ajuntament de Tarragona del proper dilluns viurà un fet ben poc habitual amb la inclusió a l’ordre del dia d’una proposta d’alcaldia que pretén declarar incompatible la sentència del Cas Bershka que afecta a la portaveu de la CUP, Laia Estrada amb el seu càrrec de regidora. Una sentència, en què l’Audiència de Tarragona la condemnava a ella i a dos activistes més a tres mesos de presó per la baralla que van protagonitzar amb la Guàrdia Urbana durant una concentració al centre de la ciutat l’any 2009.

La proposta d’alcaldia posa damunt la taula la fermesa de la sentència i interpreta que, com a conseqüència, Estrada es troba en una causa d’incompatibilitat que comporta el cessament i declarar la vacant.  És una resposta a un informe del secretari municipal on diu que el compliment d’una condemna de presó és incompatible amb el càrrec de regidor. Des la CUP han denunciat a través d’un comunicat que darrera d'aquesta decisió hi ha una interpretació absolutament esbiaixada de la llei que només respon a interessos polítics. Creuen que s’està davant del que qualifiquen d'una persecució política de primer ordre amb instruments de pressió per part del PSC i el PP.

Des de l’equip de govern neguen aquesta persecució i afirmen que l’alcalde s’ha limitat a acatar una resolució judicial a través de l’informe del secretari.

A partir del ple d’aquest dilluns caldrà veure com es resol aquest possible cessament d’Estrada i com es podria fer efectiu, però es preveu un llarg procés administratiu o, fins i tot, judicial.