Protecció Civil demana precaució per l'acumulació de pluja del temporal

Fins a 100 litres per metre quadrat es poden recollir fins demà dimarts en alguns punts del Camp de Tarragona. De moment però no hi ha hagut incidències destacables, més enllà de la crescuda de cabal de rius i rieres

Precipitacions continuades des d'aquest diumenge i que fins dimarts podrien deixar registres de 20 litres per metre quadrat d'intensitat i de més de 100 litres per metre quadrat d'acumulació en alguns punts, anant acompanyades de calamarsades en certs moments, com la que ha sorprès aquest dilluns a mig matí al centre de la ciutat de Tarragona.

Aquestes són les xifres globals que pot deixar aquest episodi de pluges que ha obligat a activar en fase d'alerta el pla Innuncat, sobretot per les afectacions que pot deixar l'acumulació global de pluja fins a aquest dimarts a migdia.Des de Protecció Civil s'alerta del perill d'apropar-se a les lleres dels rius, així com la inconveniència de realitzar diverses activitats a l'aire lliure així com la precaució necessària a les carreteres.

Unes lleres de rius i rieres que durant el matí d'aquest dilluns ja presentaven cabals importants d'aigua, com al barranc de Barenys o al riu Francolí al seu pas per Tarragona, però en cap moment no s'han vist en perill de desbordament.Tot i aquests avisos no s'han produït fins ara incidències destacables, més enllà d'alguns talls elèctrics a la senyalització viària al centre de Tarragona. Tampoc s'esperen nevades a les comarques interiors, ja que la cota de neu ha de pujar en les properes hores.