Es redueixen les víctimes mortals de trànsit a la demarcació de Tarragona durant el 2017

Les víctimes mortals de trànsit a la demarcació de Tarragona s’han reduït aquest últim any. El 2017 van morir a les nostres carreteres 45 persones, 4 menys que el 2016. D’aquesta manera Tarragona trenca les tendència que s’ha produït a Catalunya on les víctimes han augmentat. Una altra dada és que els ferits de gravetat també disminueixen.

Salou, finals d’agost. Va ser l’accident mortal més greu de l’any passat a la demarcació de Tarragona. Van morir 5 persones a causa del xoc entre un vehicle tot terreny i un autobús. Durant el 2017 van perdre la vida a les carreteres de Tarragona 45 persones, 4 menys que el 2016, l’any de l’accident de Fraginals. Unes dades positives a casa nostra però no en el global de Catalunya, ja que les víctimes mortals han augmentat més d’un 7%, van perdre la vida 248 persones. Per contra el nombre de ferits greus en els accidents s’ha reduït un 5%. El servei català de trànsit destaca que malgrat l’increment de víctimes, la tendència continua sent de reducció.

La principal causa d’aquests accidents mortals són les distraccions al volant juntament amb les infraccions per accés de velocitat. Els motoristes continuen sent el col•lectiu més vulnerable a la carretera. Tot en un any 2017 on per primera vegada després de la crisi s’ha produït un augment de la mobilitat.