La URV reuneix un centenar d'experts en canvi climàtic

Debatre com la lesgislació s'ha adaptar en cada moment a les exigències de la lluita mediambiental. Aquest és l'objectiu de la primera edició del Congrés Català de Dret Ambiental que es celebra aquest dies a la URV. Un centenar d'experts posen l'accent en el canvi climàtic, temàtica específica d'aquesta primera edició

Crear un espai fins ara inexistent a Catalunya per debatre com la legislació s'ha d'adaptar a la conjetura existent en cada moment al voltant d’aspecte mediambientals. Amb aquest esperit es celebra fins divendres el primer Congrés Català de Dret Ambiental a la Universitat Rovira i Virgili, en el que participen un centenar d'experts internacionals en canvi climàtic, la temàtica específica a la que s'han dedicat aquestes primeres jornades de treball.

Des del Centre d'Estudis de Dret Ambiental de Tarragona, ens únic en la seva temàtica a Catalunya, es destaca la tasca feta des del Parlament de Catalunya en la darrera legislatura en aquesta matèria gràcies a l'aprovació de la Llei Catalan de Canvi Climàtic, amb la finalitat de reduir les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle i afavorir la transició cap a una economia neutra en emissions.

Una llei ara mateix suspesa pel tribunal Constitucional i que els experts consideren l'exemple més clar de la diferència de tractament d'aquesta temàtica entre el govern central i el català.

El Congrés neix amb voluntat de continuïtat canviant de temàtica concerta en cada edició.