Una de cada tres infermeres podria patir depressió o crisi d'ansietat

Les condicions de treball de les infermeres catalanes fan que una de cada tres presenti un risc important de patir problemes de salut mental en forma de despressions o crisis d'ansietat. Així ho exposa una estudi encarregat pel Consell de Col·legis d'Infermeria de Catalunya que es va presentar aquest dimarts a Tarragona

Una de cada tres infermeres i infermers catalans considera que la seva situació laboral és insegura, especialment en les infermeres menors de 40 anys que treballen majoritàriament amb contractes d’interinitat o temporalitat. Una inseguretat reforçada per jornades sense horari fix, per torns de dia, nit o de caps de setmana.

Aquesta és la principal conclusió que es desprén de l'estudi realitzat per la Fundació Galatea i el Consell de Col·legis d'Infermeres i Infermers de Catalunya sota el títol "Salut, estils de vida i condicions de treball de les infermeres i infermers de Catalunya", i que es va presentar aquest dimarts a Tarragona.

El treball mostra que les infermeres i infermers presenten un major risc de desenvolupar problemes de salut mental com ara trastorns depressius, d’angoixa o d’ansietat, molt per sobre d’altres professionals de la salut i de la població general. Un risc determinat per múltiples factors que des del col·legi professional alerten s'han agreujat amb les retallades patides en el sector sanitari en els darrers anys.

En l'estudi hi han participat 3.000 professionals del més de 40.000 que hi ha actualment a tot Catalunya.