Tarragona, entre les ciutats preferides per barcelonins i saragossans per comprar un habitatge

Molts aragonesos o barcelonins tenen a la Costa Daurada la seva segona residència. Un un informe del BBVA demostra que Tarragona és una de les 5 demarcacions preferides per gent d'altres províncies espanyoles, sobretot Barcelona i Saragossa, per comprar-hi pisos o cases.

La demarcació de Tarragona està entre les cinc províncies de tot l’Estat que atreu més compradors d’habitatges procedents d'altres territoris espanyols. Segons l’informe de Situació Immobiliària publicat per BBVA, Tarragona es troba entre les destinacions preferides dels barcelonins alhora de comprar un habitatge. El 19% de les compres de pisos o cases fetes per veïns de les comarques de Barcelona s'han fet a les de Tarragona. Els segueix els propietaris de la provincia de Saragossa, que compren a les nostres comarques el 14% dels seus pisos i apartaments, tot i que prefereixen el Pirineu d'Osca, on es fan prop del 27% de compres dels saragossants, seguit de Castelló, prop d'un 18%, i, en tercer lloc, Tarragona, un 14,5%.

L'Informe de la Situació Immobiliària del BBVA parla també d'un descens en la venda d'habitatges durant l'octubre, relacionat, segons els analistes, amb la incertesa derivada per la situació política a Catalunya pel Referèndum de l'1 d'octubre i la posterior declaració d'independència.