La Part Alta de Tarragona serà tota peatonal l'any vinent

El portal de Sant Antoni és l’única entrada sempre oberta que hi ha la Part Alta de Tarragona, però durant el 2018 es tancarà aquest accés i estarà restringit a només als vehicles autoritzats com ja passa al Portal del Roser. Amb aquesta mesura, la Part Alta quedarà tancada al trànsit rodat i serà totalment peatonal.
La iniciativa va sorgir de les entitats veïnals de la zona com l’Associació de veïns de la Part Alta, i tots els grups municipals han aprovat per unanimitat tirar la proposta endavant, que es començarà a estudiar aquest mes de gener. Una comissió que també iniciarà l’estudi per implementar el projecte que va presentar el PDeCAT de l’Illa Corsini, que vol transformar tot l’entorn del mercat en un espai comercial a cel obert i gairebé tot peatonalitzat fins l’espai on hi ha el fòrum romà.
I sobre mobilitat l’Ajuntament de Tarragona també està iniciant un pacte amb els ajuntaments de les àrees més poblades del Camp de Tarragona per impulsar un transport integrat per tot el territori.
Això comportaria un canvi radical de la mobilitat del Camp de Tarragona ja que es vol aconseguir que el transport públic de les poblacions puguin traspassar els seus termes municipals i donar servei a altres poblacions, una cosa que actualment la llei no permet.