La Plataforma per la Llengua presenta a Tarragona el nou projecte per ensenyar català a l'Alguer

Part dels repobladors catalans que van anar a viure a l'Alguer, durant la conquesta de mitjans del segle XIV, venien del Camp de Tarragona. Encara hi ha alguns parlants, tot i que pocs, de català en aquesta ciutat sarda. Les autoritats italianes no vetllen per la preservació d'aquesta llengua, i per això ara ha nascut una nova iniciativa perquè els escolars puguin estudiar-la.

S'ha presentat a Tarragona amb l'espectacle Mans Manetes, que aquest Nadal s'ha pogut veure al teatre Magatzem, per ensenyar al territori català les accions que fa la Plataforma per la Llengua a Sardenya. L'objectiu és fer front a la manca d'accions de defensa del català a la ciutat sarda. 

Per això, la Plataforma per la Llengua ha editat un llibre-disc amb les lletres i acords de les cançons tradicionals alguereses, traduïdes a l'italià. En total es repartirà el llibre-disc a 6mil alumnes algueresos i a 3mil professors, amb l'objectiu que l'utilitzin a les aules i també a casa. La ciutat de Tarragona està agermanada amb l'Alguer des del 1972.