Els Bombers fan més de 250 sortides pel fort vent que ha superat els 90km/h

 

Tarragona, Valls i Salou han estat les poblacions més afectades on s'ha tallat el trànsit en diverses vies i s'han anul·lat algunes activitats.

El fort vent que ha bufat durant tot el dia d’avui ha deixat ratxes de fins a 90 kilometres per hora a la ciutat de  Tarragona. No hi ha hagut grans desperfectes però els bombers han hagut de fer entre les 10 del matí i les 6 de la tarda més de 250 sortides al Camp de Tarragona per retirar arbres caiguts i apuntalar diferent mobiliari.  S’ha hagut de tallar l’accés a l’antiga carretera de Salou, a l’alçada del Tanatori, pel perill de caiguda d’una arbre de grans dimensions. A la Rambla Nova, a tocar de la Imperial Tarraco ha caigut un arbre a la coca central. Al centre comercial del Parc Central s’ha desprès part del revestiment de la  façana cosa que ha obligat a tallar el trànsit en aquesta zona de la ciutat.

El Parc de Nadal, que se celebra al recinte del Palau de Congressos, no ha pogut obrir l’espai a l’aire lliure on hi ha instal·lades les atraccions pel fort vent.També pel fort vent s’ha suspès l’obertura del pessebre  vivent de Valls que havia d’obrir portes avui a la tarda al barri antic. Aquest matí s’afanyaven a retirar bona part dels elements perquè no els fés malbé el fort vent que bufava a la zona. Els visitants que ja havien adquirit l'entrada podran assistir a les representacions programades per demà i demà passat. El vent també ha deixat sense llum unes 3.000 llars de la comarca de l’Alt camp. Les poblacions més afectades han estat Valls, amb gairebé 1.500 habitatges sense llum, seguides per Vallmoll i el Rourell.Les fortes ratxes de  vent també han afectat la circulació de trens. Al matí ha afectat el tram entre Tarragona i Salou, una incidència restablerta a primera hora de la tarda. També ha resultat afectat el trajecte entre Salou i Montroig per un arbre caigut a la catenària. Els passatgers se’ls ha ofert fer aquest tram en autobús.El vent ha afectat a moltes poblacions del litoral i el prelitoral de Tarragona, i tot i que no ha provocat incidències molt importants sí que ha fet caure arbres i branques com ha passat a Torredembarra on també s’ha tancat la piscina municipal fins demà.