L'atur, el principal problema del creixement econòmic tarragoní

Les comarques de Tarragona tancaran el 2017 consolidant el tercer any de creixement econòmic, arran de la sortida de la crisi. Aquest dimecres les Cambres de Comerç han presentat l’informe de conjuntura del tercer trimestre d’aquest any, en el qual destaca l’increment d’exportacions i també d’importacions. La compra exterior supera la venda a l’exterior..

Les exportacions són sens dubte un dels puntals d’un creixement econòmic que es manté aturat però en el sector de la construcció, mirin la xifra d’habitatges iniciats comparada amb els acabats. El sector aposta per evitar una nova bombolla i enllestir els projectes que estan en marxa. Ara sí, l’aspecte negatiu d’aquest creixement econòmic és que no aconsegueix quallar en millores laborals i que el repte pendent segueix sent, millorar la taxa d’atur d’abans de la crisi. 

Reduir la taxa del 13,5% d’atur segueix sent el repte pendent de l’economia tarragonina, segons l’Informe de Conjuntura econòmica de les Cambres de Comerç, del tercer trimestre del 2017. Aquest serà el tercer any de creixement a la demarcació.

Un atur que ha de resoldre reptes importants generats per la llarga crisi econòmica. La construcció segueix a ritme lent de creixement, prioritzant l’acabament d’habitatges iniciats més que l’obra nova. Un sector que es resisteix a créixer per por d’una nova bombolla immobiliària. Amb tot, qui lidera l’economia al territori és la indústria i en especial les exportacions, que segueixen creixent. També ho fan les importacions, símbol evident de la recuperació del sector serveis. Pel que fa al primer sector, l’agrari, tanca un any amb collites estables.