Més denúncies per violència masclista que el 2016

La regió policial del Camp de Tarragona ha registrat en el que portem d’any més de 1.200 denúncies per casos de violència masclista en l’àmbit de la parella, superant les xifres del global del 2016, quan van ser 1.169. En canvi el nombre de detinguts va ser superior l’any passat, 633 en total, quan en el que portem d’any han estat 568.  Pel que fa a les víctimes ateses, els Mossos d’Esquadra en porten prop de 1.200 enguany, quan l’any passat van superar les 1.300. Al Camp de Tarragona van morir 2 dones a mans de la seva parella l’any passat. Enguany portem una víctima mortal.

El mes de juny un home de 43 anys va matar la seva exparella de 29 anys, clavant-li 40 ganivetades a Salou, a l’interior d’un cotxe. Feia quatre mesos que havien tallat la relació. L’home es va autoinculpar presentant-se a la comissaria dels Mossos d’Esquadra. No hi havia cap denúncia prèvia.

És, fins al moment, l’única dona mort al Camp de Tarragona per violència masclista aquest any. A tot Catalunya han mort 8 dones a mans de la seva parella, una de les quals menor d’edat. D’entre els casos tractats pels Mossos, destaca un increment de víctimes menors d’edat, un 11% més que l’any passat. Són noies que han denunciat a les seves parelles o exparelles o són filles de dones maltractades, víctimes al mateix temps que la seva mare.

La Creu Roja ajuda a través del servei Atenpro les dones que han estat víctimes d’assetjament o violència masclista. Des del 2005 fins el juliol s’hi han atès més de 2.000 persones a la demarcació de Tarragona, de les quals més de 300, actives en les diferents activitats i tallers de suport.

En les últimes setmanes un grup de 8 dones víctimes de maltractaments per part de la seva parella han participat al taller Conscienciar-te de la creu Roja, en el qual han après a expressar a través de la pintura, els sentiments i sensacions creades per la situació de violència o maltractament per la qual han passat. Uns dibuixos que serveixen per il·lustrar uns fets que cada 25 de novembre es rebutgen en motiu del dia internacional contra la violència vers les dones