Rècord històric de creueristes al Port de Tarragona

El Port de Tarragona ha superat la major expectativa de la temporada de creuers, els 40.000 passatgers previstos que finalment han estat 51.390, això és un 284% més que l'any passat. Un increment de rècord propiciat, entre d'altres, per l'establiment del Port base de Costa Cruceros, i que difereix molt de les dades d'anys enrere. Un increment impressionant tot i que finalment han vingut 3 creuers menys dels previstos, 37 de 40. I atenció perquè l'any vinent s'espera arribar als 80.000 mil passatgers. El Port base ha estat clau però l'augment també ve dels creuers que fan escala. Enguany han suposat el 72% dels creueristes. En total, l'impacte econòmic al territori ha estat de prop de 4 milions d'euros.

L'arribada del Costa Neo Riviera al Port de Tarragona fixava, el mes de juny, el primer port base d'una companyia de creuers al territori, augmentant totes les expectatives d'aquesta temporada. El principal impacte ha estat la ciutat de Tarragona, lloc triat pel 68% dels passatgers per visitar, la meitat dels quals de forma lliure. Són xifres que situen Tarragona com el segon port de creuers de Catalunya. De les excursions organitzades triades pels creueristes, la majoria han escollit la Tarragona romana, seguit de Barcelona, i després, del Monestir de Poblet i Port Aventura.

Pel que fa a la procedència dels creueristes, el 38% són italians i el 23% espanyols, per l'impacte de costa cruceros. El 13% venen del Regne Unit, i en menor grau de França i la resta d'Europa, i els Estats Units. A les enquestes de satisfacció, el 92% considera que l'estada ha complert o superat les seves expectatives. L'any vinent Costa Cruceros canviarà el vaixell del trajecte amb base a Tarragona pel Costa Victòria, amb major capacitat de passatgers.