Totes les llistes electorals del 21-D

Ja són oficials totes les llistes i candidatures a les eleccions del 21 de Desembre, al parlament de Catalunya. La majoria de detalls s'havien ja fet públics en els últims dies, però segueixen havent-hi sorpreses. L'última, la incorporació de Pere Grau, un dels líders de l'Assemblea Nacional Catalana, com a número 5 de Junts per Catalunya. A la demarcació de Tarragona es presenten un total de 12 candidatures.

Junts per Catalunya presenta per Tarragona la llista amb més sorpreses. Un dels últims noms en donar-se a conèixer és el número 5, Pere Grau, exregidor a Tarragona per CiU i membre de l’Assemblea Nacional Catalana. És un dels últims noms que s’han fet públics de la llista de Junts per Catalunya. L’encapçala Eusebi Campdepadrós, un advocat vinculat a Esquerra Republicana fins fa només uns dies. De fet, Campdepadrós va ser candidat per Esquerra a les eleccions europees al 2014 i fa un parell de setmanes es va presentar per entrar a la llista dels republicans, però no va ser l’escollit. El número 2 és per Teresa Pallarès. Va ser regidora pel PSC a l’Ajuntament de Reus i també subdelegada del govern a Tarragona, també amb el govern socialista. El 3 és per l’alcalde Albert Batet, l’alcalde de Valls i l’única persona de partit, del PDeCAT. Torna a repetir el mateix lloc que a les anteriors eleccions, però aquella vegada amb la coalició de Junts pel Sí.
L’altre integrant de la coalició era Esquerra Republicana, que presenta una llista amb menys sorpreses. L’encapçala el delegat del govern a Tarragona que va ser cessat, Òscar Peris. És també regidor a l’Ajuntament de Valls. El 2 és per la reusenca Noemí Llauradó i el 3 per Lluís Salvadó, de les Terres de l’Ebre i que ha estat secretari d’Hisenda de la Generalitat. El 6 és per la periodista Raquel Sans.
Ciutadans, en canvi, repeteix amb Matías Alonso com a cap de llista. El 2 és per la tarragonina Lorena Roldán, que ha escalat posicions respecte les últimes autonòmiques.
El PSC presenta en canvi una llista amb cares noves. Per primera vegada l’encapçala la vallenca Rosa Maria Ibarra. Totes les travesses apuntaven a Carles Castillo de nou com a número 1 però en l’últim moment el partit va canviar la seva aposta per un tema de paritat. D’aquesta manera Castillo s’ha quedat en segon lloc. El 3 és per Joan Caballol, de les Terres de l’Ebre, procedent de l’antiga Unió i que ara forma part d’Units per Avançar. La seva incorporació a la llista del PSC s’explica per l’acord a nivell català entre socialistes i Units per Avançar.
El PP torna a apostar una vegada més per Alejandro Fernández, amb una llarga trajectòria política a l’Ajuntament de Tarragona, però també al Congrés i al Parlament. El 2 és per l’ebrenc Tomàs Castells.
La CUP presenta una llista encapçalada per Xavier Milian, nascut a Reus i que actualment era assessor de la formació a la Diputació. El 2 és per Josep Mañé.
L’última formació que va aconseguir representació per Tarragona a les últimes autonòmiques va ser Catalunya en Comú-Podem, que aposta per Yolanda López, procedent de Podem, i va ser segona a la llista de la formació a les eleccions generals. El 2 és per Maria Vila.
En total s’han presentat a les eleccions del 21 de desembre per Tarragona 12 candidatures, però caldrà veure quines tenen representació i quines no. En les últimes autonòmiques van ser 6 les formacions que van aconseguir algun diputat. Una d’elles era la coalició de Junts pel Sí, que ara no s’ha reeditat. Com a curiositat també la llista de Diàleg Republicà, la marca blanca d’Esquerra per si un cas la il•legalitzen. La demarcació escollirà 18 diputats al Parlament.