L'Ajuntament de Tarragona no reconeix com a legítim el Govern de Puigdemont

A Tarragona, el debat independentista ha tornat al ple Municipal, en plena precampanya electoral, on s'ha rebutjat reconèixer el Govern de la Generalitat cessat com a legítim, la petició d'alliberament dels presos polítics i la moció contra la judicialització de la política. En canvi s'ha aprovat celebrar els 40 anys de la Constitució l'any que ve.

És el primer ple que es celebra sense la imatge de Carles Puigdemont. De fet l’Ajuntament de Tarragona ha rebutjat una moció on es volia reconèixer el Govern legítim de Catalunya que ha estat cessat per l’aplicació de l’article 155. A favor hi ha votat Units per Avançar, Iniciativa, la CUP, el PDeCAT i Esquerra i en contra el PSC, PP i Ciutadans. De fet el principal grup a l’oposició, Esquerra, ha retret als socialistes que no hi votessin a favor quan s’han mostrat sempre en contra de l’article 155.
L’alcalde de Tarragona ha argumentat que el govern es va autodimitir aprovant la DUI, ja que estaven avisats per totes bandes de les seves conseqüències que hi hauria. Ballesteros ha explicat que li va doldre molt haver de retirar la imatge del president cessat.
Tampoc han prosperat dues altres mocions de caire sobiranista. La primera demanava posicionar-se en contra de l’empresonament dels 8 consellers i l’altra text volia rebutjar la judicialització de la política catalana per part de l’Estat Espanyol. A favor hi ha votat Units per Avançar, Iniciativa, la CUP, el PDeCAT i Esquerra, consideren que l’abús dels jutjats és una vergonya.
En contra hi han votat el PSC, PP i Ciutadans. Aquests dos últims grups han explicat que respecten les decisions judicials i creuen que hi ha separació de poders. Ciutadans a més considera que la presó provisional és una mesura molt greu.
En aquestes dues mocions els socialistes no han volgut explicar el sentit del seu vot i tampoc han participat del debat.
El que si ha aprovat el Ple és que l’Ajuntament de Tarragona es sumi a la celebració dels actes del quarantè aniversari de la Constitució Espanyola, que es duran a terme l’any que ve. A favor hi ha votat el PSC, PP i Ciutadans i en contra la resta de grups. El Partit Popular ha recriminat al regidor d’Units per Avançar, Josep Maria Prats la seva posició en aquesta moció.
Els grups que s’han oposat al text han exposat que no tenen res a celebrar i més en el context en el que es troba el país. Per la CUP la Constitució no va suposar cap canvi del règim franquista.
Tot i l’aprovació d’aquest text encara no s’han determinat els actes que es durant a terme a la ciutat.