Els jutjats han rebut 1.320 reclamacions per clàusules sòl, però només han dictat 5 sentències

Des de  l’entrada en funcionament dels jutjats especialitzats en clàusules sòl, al juny, el de Tarragona ha rebut 1.320 demandes. Es tracta d’una xifra molt elevada, la segona més alta de Catalunya, per darrera de Barcelona. En canvi, el jutjat de Tarragona només ha dictat 5 sentències, una xifra molt inferior a la mitjana catalana. Aquesta xifra, però, s’anirà incrementant, ja que de moment es tracta només de les primeres resolucions dictades.

Els jutges ja van alertar del risc de col•lapse dels jutjats especialitzats en clàusules sòl al juny, quan van entrar en funcionament. Això perquè a la feina que ja feien i havien d’afegir les demandes relacionades amb clàusules sòl i amb els mateixos recursos. Ara, 5 mesos després, les dades confirmen aquestes previsions. El jutjat de Tarragona ha rebut 1.320 casos, segons les dades oficials del Consell General del Poder Judicial, entre el juny i el setembre. Una xifra molt superior a les previsions inicials, de 400. És també una xifra molt superior a demarcacions com Lleida, on no arriben a 400, o Girona, que frega el miler.
Tot i l’allau de casos rebuts, a la demarcació només s’han celebrat 8 vistes, una xifra que s’anirà incrementant durant els propers mesos, ja que hi ha previstos una trentena de judicis. També és molt baix el nombre de sentències, ja que el jutjat especialitzat de Tarragona només n’ha dictat 5. Es tracta, de moment, només de les primeres sentències, la majoria perquè els bancs accepten la petició del client i en d’altres casos perquè es declara que les clàusules sòl són nul•les. Els procediments judicials, però, estan en marxa. Ara caldrà veure si els jutjats continuen rebent el mateix allau de casos o bé si l’arribada de nous assumptes s’estabilitza, després del boom inicial.