La Plaça de la Font s'omple novament per demanar la llibertat dels presos polítics

La Taula per la Democràcia, amb el suport d'Òmnium Cultural i L'Assemblea Nacional Catalana defensa les institucions escollides a Catalunya i exigeix una resolució del conflicte per la via del diàleg. Parlen d'un atac directe a la democràcia que afecta directament a la vida dels catalans.

Lentament la Plaça de la Font s'ha omplert per reclamar la llibertat dels càrrecs del govern català cessats des de Madrid i empresonats des de fa una setmana.La pancarta que ha encapçalat la concentració justament reclama la llibertat dels 8 consellers que compleixen presó incondicional sense fiança dictada per la jutge de l'Audiència Nacional, Carmen Lamela.

Oriol Grau ha conduït l'acte que ha comptat amb tan sols un parlament més, el de l'exvicepresident de la Generalitat, Josep Lluís Carod-Rovira, que ha llegit el manifest conjunt de la resta de concentracions convocades a Catalunya. Des de l'organització fan balanç positiu de la jornada de vaga d'avui tot i que admeten que aquest tipus d'actuacions directes no poden repetir-se de manera continuada perquè generen un greuge per l'economia del territori.

Apunten, d'altra banda, que l'ANC de Tarragona ja comptabilitza 20 autobusos per a la manifestació de dissabte a Barcelona i que es prepara un viatge multitudinari a Brusel·les, possiblement, per al pont del 6 i el 8 de desembre.

Tot seguit la concentració s'ha convertit en manifestació cap a la Plaça Imperial Tàrraco i amb arribada una hora després de l'inici de la trobada. Allà,  els assistents s'han aplegat davant la seu de la subdelegació del govern a Tarragona amb crits que reclamaven de nou la llibertat dels presos. Mentre que els Mossos d'Esquadra parlen de 5.000 asistents, la Guàrdia Urbana redueix la xifra a les 3.000 persones.