El Vendrell vibra amb els castells sense folre

El primer 4d9sf carregat per la Jove de Tarragona i el segon 2d8sf descarregat per la Joves de Valls fan esclatar la plaça Vella del Vendrell en una diada de Santa Teresa de màxims. Els locals revaliden la categoria de colla de nou pisos

La Plaça Vella del Vendrell va tornar a ser aquest diumenge el marc ideal per a veure castells límit en una diada de Santa Teresa marcada pels dos grans castells sense folre, amb una Joves de Valls que continua la seva progressió cap a Santa Úrsula i una Jove de Tarragona que va tornar a reafirmar la seva connexió màgica amb la plaça vendrellenca.

Una Jove que va completar el cercle dels grans castells sumant el seu primer castell sense folre als ja assolits de deu i amb el pilar. Després de descarregar el setè 5d9f de la temporada a la primera ronda, els del Cós del Bou van atacar el seu gran objectiu a la segona. Un 4d9sf que va notar des de l'inici els nervis de l'estrena, però que va tenir corda suficient per carregar-se, cedint poc després i convertint als tarragonins en la cinquena colla del món casteller en fer l'aleta al castell total. Els d'Aleix Bordas van acusar la caiguda i les baixes que va generar i van haver de rebaixar pretensions amb el 4d9 folrat a la tercera ronda per acabar tancant la diada i gairebé la temporada amb el cinquè espadat de vuit del curs, a l’espera del que pugui passar dissabte vinent a l'Esperidió.

I si la millor actuació la va fer la Jove, el millor castell del dia va arribar de la mà d'una Joves de Valls que ja d'entrada va mostrar el seu idil·li amb el 2d8sf, una bèstia indomable que els vermells van demostrar que a base de treball continuat sí que pot tenir defensa fins a la descarregada. A partir d¡'aquí pe`ro la diada dels vallencs va anar de més a menys, amb un intent desmuntat de 2d9 emmanillat que no va poder encaixar bé en cap moment el folre amb les manilles. Un cop descartada la Gamma extra, els del carrer d'en Gassó van enllestir la diada amb el 3d9 amb folre, amb un 3d8 amb el pilar que va quedar només en carregat i amb el pilar de set folrat a una setmana de la gran diada dels Xiquets de Valls.

La diada la van completar uns Nens del Vendrell que van tornar a revalidar la categoria de colla de nou pisos descarregant el primer 4d9 amb folre de la temporada ja a la primera ronda. El van acompanyar del 5d8 i el 2d8 i el pd7 amb folre.