Reducció notable d'hectàrees cremades per incendis aquest estiu

Bombers i Agents Forestals coincideixen a definir la campanya d’estiu en matèria d’incendis forestals i de vegetació de benigne, a nivell català, i també al Camp de Tarragona, que ha seguit la tònica general. Augmenta el nombre d’incendis o conats d’incendi, però la seva proporció en hectàrees cremades es redueix dràsticament. En xifres, els bombers comptabilitzen, entre els mesos de juny i setembre, un total de 224 actuacions a les comarques de l’Alt Camp, Conca de Barberà i Tarragonès. En les 23 d’aquestes que van requerir, per la seva proporció també la coordinació amb els agents rurals, aquests comptabilitzen un total de 25 hectàrees cremades.

Ampliant el radi a les comarques del Camp de Tarragona els agents rurals comptabilitzen 32 incendis remarcables amb 28 hectàrees cremades, molt lluny de les més de 500 hectàrees que es van cremar el curs passat. Bombers i agents rurals, en un estiu marcat per la sequera que ha multiplicat el risc d’incendi, avalen les tasques preventives i asseguren que les reforçaran de cara el curs vinent.

La prevenció ha permès, per exemple, minimitzar les conseqüències dels incendis en la temporada de la sega, per exemple a la Conca de Barberà, que tot i això, suma la major superfície cremada al Camp de Tarragona, amb 21 hectàrees, segons les xifres dels agents rurals. Des de bombers, s’adverteix també un creixement notable del nombre d’incendis a zones de vegetació urbana, concentrat especialment al voltant de Tarragona.

El comportament de la campanya forestal a Tarragona es pot extrapolar també a la resta de Catalunya, on els bombers han incrementat en un10% el nombre de serveis que han hagut d’efectuar, pe`ro en canvi s’han cremat 630 hectàrees menys que el curs passat. La xifra global que donen els agents rurals és de 1.261 hectàrees.