Prats es mantindrà lleial al pacte en temes de ciutat tot i sortir del govern

Una de les conseqüències a la ciutat de Tarragona de l’actuació policial de l’1-O ha estat que el regidor de cultura Josep Maria Prats hagi abandonat el pacte que tenia amb el PP i PSC i abandoni l’equip de govern. Avui per primer cop Prats ha sortit a donar explicacions, després que molta gent no va entendre el comunicat on explicava que trencava el pacte.

Diumenge al vespre, després de veure totes les imatges del què havia passat, Josep Maria Prats, va decidir abandonar l’equip de govern de l’Ajuntament de Tarragona i desvincular-se del pacte del febrer del 2016 entre ell, el PSC i el PP. Diu que se sent trist per veure l’actuació policial i trist també perquè alguns no han condemnat aquella violència i callen.
Ha explicat que aquesta li ha estat una decisió molt difícil, diu que ser regidor de cultura li era tot un repte i un projecte il•lusionant. Tot i abandonar el pacte ha explicat que continua vigent perquè hi ha dos partits que el sostenen, és per això que Prats respectarà i recolzarà tots els acords de ciutat en que es va comprometre.
Prats ha explicat que el PSC i el PP van respectar i entendre la seva decisió. És per això, que l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, ha estat present durant la roda de premsa que ha fet Prats i li ha volgut donar el seu suport.
Minuts després i a l’Antiga Audiència els treballadors de cultura i part del món cultural de la ciutat han volgut acomiadar a Prats. El que és ja l’ex responsable de cultura els ha donat les gràcies i ha explicat que tancar el Camp de Mar o el Metropol li han estat decisions molt tristes. En aquest comiat també li han volgut donar suport Esquerra, el PDeCAT, la CUP i Iniciativa.