Salou prepara un pla de mobilitat que prioritzi els vianants

La prioritat seran les persones i no pas els cotxes. En fase d'estudi, el projecte entrarà en funcionament a principis del 2020 i preveu acabar amb les principals mancances de mobilitat del municipi.

3 de cada 4 salouencs es desplacen a peu per l'interior i el 85% ho fa en vehicle privat quan surt del municipi. L'objectiu del Pla de Mobilitat Urbana és que aquests 3 salouencs siguin preferents amb la creació d'itineraris de pas, l'ampliació de les voreres estretes o limitades per l'arbrat, i l'adequació del miler de passos de vianants existents per fer-los més accessibles.

L'actual estratègia de mobilitat té una dècada de vida i ha quedat obsoleta davant el ritme de creixement demogràfic i turístic. Els 27.000 habitants es multipliquen per 5 en temporada alta i generen noves necessitats respectuoses amb el medi ambient. Realitzada la diagnosi prèvia i a l'espera d'escoltar idees dels veïns in situ i online, el nou pla pretén assolir una ciutat més amable.

La contenció de l'ús dels vehicles privats no té per què suposar la creació de noves zones exclusives per a vianants com la de Carles Buïgas però sí que cal adequar les vies per fomentar la circulació a peu.

El nou instrument, que serà una realitat l'any 2020, vol reduir també el trànsit de pas per la Plaça Europa, que durant l'estiu veu passar 40.000 vehicles diaris. D'altra banda es treballaran mesures per reduir la velocitat dels conductors per zones interurbanes. L'estudi té un cost de gairebé 87.000 i s'allargarà un any i mig.