Salou redueix l'endeutament i destina més diners a inversió

Salou invertirà mig miler d’euros més, fins arribar al milió, en manteniment i millores als carrers. És un dels principals arguments d’una modificació de pressupost en què l’Ajuntament també preveu eixugar 2,2 milions de deute per deixar el percentatge d’endeutament per sota el 10%. La modificació del pressupost s’ha aprovat en plenari només amb els vots favorables de l’equip de govern.

L’Ajuntament de Salou eixugarà el seu deute per deixar-lo en un percentatge que no arribarà als dos dígits. Aquest ha estat el principal argument del regidor d’hisenda Toni Brull per defensar una modificació pressupostària que destina 2,3 milions d’euros al deute, que ara quedarà xifrat en 3,3 milions.
En el capítol d’inversions, aquest la incorporació del romanent als comptes permetrà també destinar mig miler d’euros a la reforma i asfaltat de carrers.
També es dota la nova  biblioteca i l’equipament de serveis socials.  Tamvbé es preveuen 600.000 euros per a la millora d’algunes places del municipi, entre altres inversions. Els números però, no han convençuts els partits de l’oposició que, asseguren no sentir-se partícips d’uns pressupostos, ara modificats, caracteritzats per la seva manca de planificació.
El ple també ha servit per aprovar el reglament municipal de participació ciutadana, un punt en què el govern també s’ha quedat sol en la seva defensa. Esquerra, PP i Ciutadans han coincidit a reclamar la presència d’un representant de tots els partits als consells sectorials.