La temporada turística no podrà superar les xifres del 2017 tot i la bona arrencada

Bon inici turístic a la Costa Daurada amb un creixement del 9% de les pernoctacions respecte l’any passat. Un creixement molt alt, però, que el sector no preveu mantener durant tota la resta de temporada.

Entre el gener i l’abril la Costa Daurada ha superat els tres milions de pernoctacions, una xifra que suposa un creixement del 9% respecte el mateix període de l’any passat. Es tracta, segons destaca el sector, d’un bon inici de temporada. Però auguren que aquests increments respecte el 2017 no es podran mantenir durant l’estiu. D’una banda, perquè la temporada passada va ser de rècord i de l’altra, per la competència molt forta de destinacions com Turquia o Egipte, que tornen a resorgir i ofereixen preus molt baixos

Durant els primers mesos de l’any, han pujat sobretot mercats com l’alemany, el belga o l’irlandès. També ha tingut un bon comportament el rus, amb un increment del 14% respecte l’any passat, però la incògnita és saber com es comportarà durant l’estiu, ja que aquest és un visitant que opta per viatjar majoritàriament durant els mesos centrals de la temporada.  

Pel que fa a l’estada mitjana dels turistes s’ha situat en 3 nits, una xifra igual a l’any passat.