Salou arriba als dos milions de visitants en el que va d'any

Salou, com a destí, no està estancat; ans al contrari. Dos milions i escaig de turistes han visitat Salou aquest 2023, i això de moment, perquè són dades de gener a octubre. Amb la fi de la temporada turística forta, el consistori fa balanç de la xifra de 2.066.000 visitants, dada que suposa un increment del 5,6% respecte al 2022, és a dir, més de 110.000 persones.

Tot plegat també s'explica gràcies a les pernoctacions, que enguany també han anat a l'alça. I ho han fet de forma significativa, perquè la pujada ha sobrepassat el 7% respecte a l'any passat. Això fa que la xifra de pernoctacions s'enfili fins a més de set milions i mig.

GRÀCIES A LA DESESTACIONALITZACIÓ

Des de l'Ajuntament de Salou expliquen aquesta pujada gràcies a la progressiva desestacionalització turística que persegueix el municipi. Per exemple, atribueixen al Salouween, el festival amb el Haloween com a epicentre, un dels pols atractius més enllà de l'estiu. També destaquen el turisme esportiu durant tot l'any, a més del natural, el familiar i el gastronòmic.

A més a més, el consistori salouenc afegeix valor a les xifres recordant que els darrers estius s'han perdut dos mercats amb molta força: el rus i l'ucraïnès. Per aquest motiu, Salou aposta ara per explorar nous perfils turístics: un dels prioritaris, el de Corea del Sud.