Montblanc vol que la Llegenda de Sant Jordi disposi del Segell de Patrimoni Europeu

 

És un dels grans patrimonis de Montblanc però també ho és d'altres ciutats europees. Amb l'objectiu d'unir esforços per adquirir el Segell de Patrimoni Europeu, una delegació locall va reunir-se a la ciutat holandesa de Bessel.

Una delegació montblanquina, formada per membres de l'Associació Medieval i de l'Ajuntament, ha visitat aquest cap de setmana el municipi de Beesel, a Holanda, per celebrar una reunió de treball.

L'objectiu de la trobada era començar a posar els fonaments d'una candidatura plurinacional per aconseguir el Segell de Patrimoni Europeu. Aquest segell, a banda d'un reconeixement, estableix un marc de relació entre els municipis que en formen part.

La voluntat és unir municipis que tinguin com a patrimoni la Llegenda de Sant Jordi i el Drac, treballant la idea universal de la lluita del bé contra el mal. Aquesta candidatura, que ara impulsen Montblanc i Beesel, vol ser més àmplia i també es convidarà a que en formin part a les festes de Mons, a Bèlgica, i la de Furth im Wald, a Alemanya.

Durant el viatge a Beesel, l'Ajuntament de Montblanc ha proposat al municipi agermanar-se, amb l'objectiu d'intercanviar experiències i coneixements en els diversos àmbits de la gestió municipal. Una manera de formalitzar la relació entre els dos municipis que va començar fa més de quinze anys, gràcies a la festa dedicada a Sant Jordi que també celebren ells.

No és la primera vegada que els dos municipis celebren una trobada. L'any passat una delegació de Beesel va visitar Montblanc, i en fa tres que membres de l'Associació Medieval van viatjar a Holanda.

Durant el cap de setmana, la delegació montblanquina també ha ofert una conferència a Beesel sobre la Setmana Medieval, amb imatges i vídeos de la festa.