El festival Terrània reivindica la figura de l'artista i les seves peces artesanals

El festival Terrània ha tornat a convertir Montblanc en la capital catalana de la ceràmica artística. Per setze any aquesta cita que té com a principal objectiu posar en valor l’obra dels diversos artistes ceramistes. A banda com sempre hi han hagut diverses activitats complementàries.

L’antiga església de Sant Francesc ha estat de nou el punt de trobada entre ceramistes arribats de tot Europa i els aficionats a la ceràmica artística. Enguany el públic ha pogut veure l’obra de 33 ceramistes, en especial d’artistes dels Països Baixos, país convidat en aquesta edició de Terrània. De fet un dels objectius d’aquest festival és posar en valor aquest tipus d’obres artesanals.

A banda però de les exposicions, els visitants també poden posar-se a la pell d’un ceramista, fent alguna peça o aprenent diverses tècniques artesanals d’aquest món. Aquestes són un exemple de la desena d’activitats que complementen Terrània. El festival, que enguany ha arribat a la setzena edició, ha rebut el Premi Artesania concedit per l’Associaicó de Ceramistes de Catalunya, un guardó que referma el prestigi adquirit pel festival al llarg de la seva trajectòria.