Els veïns del carrer Senan pagaran menys per les obres d'urbanització del seu carrer

L’Ajuntament de Montblanc ha anunciat que reduirà en un 20 % el valor de les retribucions especials que preveu girar als veïns del carrer Senan per la seva urbanització. L’empresa escollida per executar els treballs rebaixaria de 377.000 a 261.000 el pressupost previst de l’obra, fet que permetria al consistori abaratir també la pressió sobre els ciutadans.

L’alcalde va fer aquest anunci mentre donava compte al plenari de la liquidació del pressupost del passat exercici, que ha deixat un superàvit de 55.000 euros per destinar a inversions que Andreu ja s’ha afanyat a advertir que s’utilitzaran per asfaltar carrers. Els números del consistori montblanquí mostren un romanent acumulat d’1,2 milions d’euros i un deute de 2,5, en percentatge un 30,75% que l’apropa a la voluntat expressada per l’alcalde d’arribar a finals del 2020 al deute zero. Precisament, la contenció del deute va ser un dels punts valorats positivament per l’oposició.

En el ple el govern va haver de defensar el conveni amb el càmping Montblanc Park per utilitzar la seva piscina coberta com a equipament públic. Des de l’oposició es posa en dubte que les instal·lacions garanteixin les condicions tècniques que demanda la normativa pública. El govern admet que s’han d’ajustar paràmetres però creu que és una bona oportunitat. De totes maneres assegura que si l’experiència no és bona tornaran al pla inicial: construir un nou equipament municipal.

Aquest va ser l’últim plenari del regidor d’urbanisme, medi ambient i salut pública Joan Caselles, que ha renunciat a l’acta de regidor per motius personals. Al seu lloc hi entrarà Santi Porta, el següent de la llista que Agrupament Catalanista de Montblanc va presentar a les últimes municipals. El moviment de cadires també comportarà canvis de cartipàs i obligacions dels regidors que encara s’han de definir.