Montblanc estrenarà la plaça de l'1 d'Octubre aquest dissabte

Durant la Festa Major, Montblanc estrenarà plaça. Si més no nomenclatura. L’espai ubicat darrera Sant Miquel passarà a anomenar-se plaça 1 d’octubre. La nova placa que bateja aquest espai ja està preparada per la seva inauguració després que en el marc del plenari extraordinari festiu d’honors i distincions el Ple aprovés, amb la única abstenció de la FIC, la proposta que introdueix el nou nom. Una plaça 1 d’octubre que vol recordar i commemorar els fets d’ara fa un any com un exemple de dignitat.

A banda de la nova plaça 1 d’octubre, el plenari d'aquest dijous també va aprovar la designació de nous carrers dedicats a Josepa Abellà i Francesc de Castellví; i també el canvi del passatge Jesús Hernández, que ara passarà a dir-se Neus Català, com reclamava la CUP.

El ple extraordinari també va servir per entregar la medalla de plata de la Vila Ducal de Montblanc als Ermitans de Sant Joan i l’Associació Cultural Andalusa de la Conca de Barberà, les dues pels seus 25 anys d’història. També es va homenatjar amb la mateixa distinció a la secció local de la lliga contra el càncer de la demarcació de Tarragona.