Montblanc reobre la sala de vetlles municipal després de gairebé quinze anys tancada

L’Ajuntament de Montblanc torna a obrir les portes de la sala de vetlles municipal ubicada al costat del cementiri. Portava gairebé quinze anys tancada i ara tornarà a estar operativa després d’una remodelació. L’Ajuntament vol donar una oferta pública en aquest servei funerari en una zona on només hi havia una empresa privada.

L'Ajuntament de Montblanc ha reobert la sala de vetlles municipal després d'estar gairebé quinze anys tancada. El consistori ha decidit remodelar la sala, que es troba a les instal·lacions del cementiri municipal, amb l'objectiu de donar resposta a la demanada d'alguns veïns i també d'empreses funeràries.

L'empresa Mèmora disposa d'un tanatori a Montblanc, situat just al costat del cementiri. És de titularitat privada i dona servei a tota la comarca Fa temps, però, que altres empreses i particulars reclamaven poder utilitzar també una sala pública per fer la vetlla dels familiars, amb l'estalvi que això també pot suposar en el preu final del servei. L'Ajuntament assegura que, amb aquesta obra no volen fer la competència al tanatori privat, sinó vetllar per les necessitats de tothom.

La sala, que ja està disponible, s'ha habilitat per poder fer la vetlla d'un familiar amb les condicions que requereix el departament de sanitat de la Generalitat. També s'han remodelat els lavabos.

Qualsevol empresa funerària podrà fer ús de les instal·lacions, pagant la corresponent taxa a l'Ajuntament de Montblanc. Una taxa que asseguren que serà mòdica i sense afany recaptatori.