Campanya a Montblanc per conscienciar els nens sobre una revetlla segura

S'acosta Sant Joan i aquesta imatge, la d'encendre un petard, serà cada vegada més habitual. I és per aquest motiu que Protecció Civil ha engegat una nova campanya per conscienciar als més petits de la importància de dur a terme una revetlla segura.

A través d'una obra de teatre i una xerrada prèvia, 150 alumnes de 3 i 4rt de primària de les escoles de Montblanc han après els consells bàsics per poder tirar petards durant la revetlla. Ho han fet d'una manera didàctica i divertida i això els ha ajudat a quedar-se ràpidament amb tots els conceptes.

Només l'any passat, el 112 va rebre més de 5.000 trucades durant la nit de Sant Joan, de les quals unes 300 eren emergències causades per la revetlla, en molts casos per imprudències o males pràctiques alhora d'encendre els petards. És per aquest motiu que des de Protecció Civil consideren prioritari conscienciar als joves i donar-los consells de seguretat.

500 nenes i nenes de diverses escoles del Camp de Tarragona gaudiran d'aquesta experiència, que arriba a la tercera edició. Tot plegat per aprendre a celebrar una revetlla de Sant Joan segura.