Montblanc viu la seva festa major petita, les Festes de Sant Maties

I a Montblanc, les Festes de Sant Maties han fet front a les previsions de pluja i han tret la majoria dels actes al carrer: seguici, timbalada... i una trobada de gegants molt especial.

La presència del seguici festiu de la Vila pels carrers de Montblanc serveix com a indicador per argumentar que la Vila Ducal està de festa. Encapçalat pel Drac, el seguici surt per les Festes de Sant Maties amb tot el seu esplendor. Àliga, Cucafera, Mulassa, Nanos i Gegants, juntament amb el ball de bastons i els Torraires de Montblanc. El seguici actua a la plaça major just després de l’ofici solemne. No és l’únic que actua. També surt al carrer el seguici petit, en aquest cas el tercer dia de festa. Repliques pensades per a infants dels principals balls i elements festius de la capital de la Conca de Barberà.

Són dos dels moments àlgids d'una celebració de Sant Maties a Montblanc que enguany ha tingut regust de commemoració els gegants Veguers de Montblanc celebren el seu 10è aniversari i ho van celebrar amb altres 11 parelles de gegants elaborades pel mateix artesà tot en el marc de la 23ena trobada gegantera.

I també commemoració la de la timbalada que enguany va arribar a la seva cinquena edició. Les diverses colles que hi van participar van fer ressonar la vila de Montblanc sota una fina pluja que anava caient.