Greu atac contra el patrimoni històric de Montblanc amb desenes de pintades

Atac greu contra el patrimoni històric a Montblanc, avui que arrenca la Setmana Medieval de la Llegenda de Sant Jordi. Aquest matí han aparegut desenes de pintades en elements d'alt valor històric com les muralles o les esglésies, amb clares referències contra el turisme o o la pròpia recuperació del recinte emmurallat. Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació.

S'han trobat pintades al portal de Sant Jordi, amb inscripcions com aquesta, i també a la façana de l'església de Sant Miquel, on s'hi pot llegir 'Foc a la muralla'. També l'església de Santa Maria ha despertat amb la façana plena de pintades, com aquestes creus i inscripcions. 

També n'hi ha repartides per tot el poble amb un símbol de la muralla amb flamas, així com escrits en contra dels turistes. Des de l'ajuntament han condemanat aquesta acció. La brigada municipal s'hi ha posat a treballar des de primera hora del matí. Han aplicat primer una capa de disolvent i després hi han tirat aigua a pressió. Tot plegat perquè aquest tarda, quan comenci la festa, els carrers del centre històric estiguin nets de pintades.

També participarà en les tasques de neteja una empresa especialitzada. Els Mossos d'Esquadra també han obert una investigació per determinar l'abast de la bretolada, que pot danyar el patrimoni històric montblanquí. No és la primera vegada que apareixen pintades com aquestes, però mai havia sigut una acció tant massiva.